|

Sekretar NK Čelik Ismar Huskić: Sretni smo što ostajemo u ligi iako to nismo zaslužili na terenu

Sekretar NK Čelik Ismar Huskić: Sretni smo što ostajemo u ligi iako to nismo zaslužili na terenu
135
Piše: E. M.
29.5.2018. u 17:11
50
komentara
135

dijeljenja
Sekretar NK Čelik Ismar Huskić: Sretni smo što ostajemo u ligi iako to nismo zaslužili na terenu Ismar Huskić
Nogometaši Čelika prema pravilniku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine ostat će u društvu najboljih premijerligaša, a to je za Klix.ba potvrdio i sekretar NK Čelik Ismar Huskić kojem su predsjednici i sportski radnici drugih klubova potvrdili ovu informaciju sa sjednice NS BiH.
U razgovoru za Klix.ba Huskić je kazao da je razočaran što Borac nije uspio dobiti i bitku za stolom kao što je uspio na zelenom terenu.

"Nadamo se da će se što prije vratiti u Premijer ligu, gdje zaslužuju da budu. Nadamo se da je ovo pouka svim sportskim kolektivima da svi moramo raditi onako kako nalažu pravila i izmirivati obaveze prema državi, igračima, trenerima i drugima. Uvjeren sam da će Borac smoći snage da riješi svoje probleme i dugovanja i da će što prije ponovo biti u društvu najboljih", kazao je Huskić.

Dodao je kako su u NK Čelik sretni što će ponovo imati mogućnost da se takmiče s najboljim klubovima u Bosni i Hercegovini, iako su svjesni da je ova pobjeda ustvari pobjeda za stolom, a ne na terenu.

"
Mi smo sretni što imamo mogućnost da ostanemo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, iako to nismo zaslužili na zelenom terenu. Nadamo se da će ovo biti prekretnica u Čeliku i da će od ovog trenutka stvari ići ka boljem. Svjesni smo da bismo i mi imali istih problema kao i Borac da nije bilo investitora Aydina Olguna koji je finansijski ojačao Čelik. Ovo sve oko našeg ostanka je neslužbeno. Još nismo dobili dopis od Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a ishod sjednice smo dobili od trenera i predstavnika klubova koji su bili na sjednicama. Nogometni savez se nije očitao još i hvala im na profesionalnom radu. Nadam se da ćemo imati fer i korektne odnose i u budućnosti", dodao je Huskić.

Na kraju razgovora je izjavio da mnogi igrači nisu produžili svoje ugovore jer nisu željeli igrati u Prvoj ligi Federacije BiH, ali da će po prijemu službenog dopisa NS BiH zenički premijerligaš napraviti konkretan plan aktivnosti koje će predstaviti na konferenciji za novinare.

"Sigurno je da će uslijediti reorganizacija u klubu i da dolaze bolji dani za Čelik", zaključio je Huskić.
Prijavi grešku


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...