Do juna 2021. godine
24

Seid Behram produžio ugovor s Veležom

Klix.ba
Dok se ekipa Veleža nalazi na pripremama u Antaliji, a koje se polako privode kraju, uprava kluba nastavlja razgovore sa igračima kako bi se produžila saradnja te tako zadržala okosnica ekipe. Svoj ostanak je potvrdio nogometaš Seid Behram.

Iz Veleža je saopćeno da su završeni pregovori sa Seidom Behramom, koji je stavio potpis na svoj prvi profesionalni ugovor te će nastaviti nositi crveni dres u naredne dvije i po godine, odnsono do juna 2021. godine uz mogućnost produženja na još jednu godinu.

"Jako sam sretan što sam svoj prvi profesionalni ugovor potpisao u svom voljenom klubu. Ja sam dijete Veleža i velika mi je čast što sam dio ekipe koja vraća Rođene u Premijer ligu BiH. Također, novi ugovor je i velika obaveza, jer je sada na meni da trudom i zalaganjem opravdam povjerenje ljudi u klubu. Ono što mogu obećati je da ću pružiti svoj maksimum na svakom treningu i utakmici kako bih dao svoj doprinos povratku Veleža u sami vrh bh. nogometa“, rekao je Behram.

On je rođen u Mostaru 12. jula 1998. godine, ponikao u Veležu, jedan kratki period je proveo u Željezničaru te u Racingu iz Luxemburga. U Velež se vratio u februaru 2018. godine pred početak proljetnog dijela sezone 2017/2018.

U sezoni 2018/2019 odigrao je devet utakmica u kojima je upisao dva gola i dvije asistencije. Pred kraj jesenjeg dijela sezone doživio je povredu zgloba od koje se uspješno oporavio te se očekuje da bude potpuno spreman pred nastavak sezone.