Najbolji fudbaleri na meti
0

Šeici žele sastaviti tim iz snova

Sarajevo-x.com
Arapski multimilioneri koji su kupili "drugi" klub iz Manchestera imaju namjeru stvoriti tim iz snova kako bi svojim protivnicima utjerali strah u kosti. Na meti im je šest najboljih svjetskih fudbalera, piše britanski The Sun a za njih su izdvojili 500 miliona funti.

Nakon što su već uspjeli kupiti brazilsku zvijezdu Robinha za 40 miliona eura, Sulaiman Al Fahim ističe da je konzorcij voljan platiti 165 miliona eura samo da dovede Cristiana Ronalda iz gradskog rivala Manchester Uniteda.

Menadžer Cityja Mark Hughes je izjavio da će ponuditi 80 miliona funti (blizu 100 miliona eura) za Brazilca Kaku iz Milana, a istu svotu nude i za Barceloninog Lionela Messija.

Na meti bogatih šeika su i Liverpoolov Španac Fernando Torres i Arsenalov Cesc Fabregas koje će pokušati vrbovati u toku narednog prelaznog roka u januaru.

Bit će obnovljena ponuda od 60 miliona funti (oko 74 miliona eura) za napadača Dimitra Berbatova koji je u ponedjeljak navečer potpisao ugovor sa Manchester Unitedom.

Berbatov se sa nacionalnim timom nalazi u Sofiji gdje se priprema za utakmicu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koju Bugarska igra protiv Crne Gore.

Doktor Al Fahim za list The Sun je izjavio: "Bili smo razočarani što nismo doveli Berbatova. Veoma smo se trudili. Ali to ne znači da smo odustali od njega. Imamo velike planove za ovaj fudbalski klub i ponovo ćemo ga pokušati dovesti sljedeće godine."

Naveo je da će City nastojati da dovede najmanje 18 novih igrača.

"Ako možemo dovesti najbolje svjetske igrače, onda ćemo ih dovesti," kaže on. "Ronaldo je rekao da želi igrati u najvećem klubu na svijetu. U januaru ćemo vidjeti koliko je bio ozbiljan. Real Madrid ga je procijenio na 90 miliona, ali takav igrač košta više. Ja mislim čak i 134 miliona funti (165 miliona eura)."

"Zašto da ne? Bit ćemo najveći klub na svijetu, veći od Reala i Manchestera zajedno. Ima još bogatih klubova u Premijer ligi i mislim da će takmičenje u okviru nje biti obogaćeno timom kao što je Manchester City."

"Ja sam obožavatelj Premijer lige, a od danas sam obožavatelj Man Cityja. Fanovima je to veoma poseban klub. Voljeli bi ga vidjeti na putu stare slave kad su osvajali trofeje i redali pobjede," priča Al Fahim koji se nada da će City ovu sezonu završiti među četiri najbolje ekipe u prvenstvu, a da će 2009./2010. biti prvi tim, te da će u u roku od tri godine osvojiti Ligu prvaka.