Golman Zmajeva
24

Šehić uoči duela s Austrijom: Arnautović je najopasniji, ali je naša odbrana odlično uigrana

Klix.ba
Ibrahim Šehić (Foto: E. M./Klix.ba)
Ibrahim Šehić (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u četvrtak u Beču odigrati svoj četvrti meč u oviru UEFA-ine Lige nacija, protivnik je Austrija, a tim povodom je za zvaničnu internet-stranicu Nogometnog saveza BiH govorio naš golman Ibrahim Šehić.

Izabranici selektora Zmajeva Roberta Prosinečkog meč dočekuju u dobrom raspoloženju s liderske pozicije na tabeli i imaju veliku šansu da protiv Austrije osiguraju prvo mjesto u grupi.

Golman Ibrahim Šehić želi nastavak uspješnog niza bh. tima.

"Odbrana je odlično uigrana, dobro stojimo na terenu, razumijemo se i to je u dosadašnjim utakmicama dobro izgledalo. Nadam se da će tako biti i u četvrtak, da ćemo sačuvati našu mrežu i postići neki pogodak kako bismo slavili s našim navijačima koji će doći u velikom broju da nas podrže", izjavio je Šehić.

On cijeni narednog protivnika.

"Austrija ima sjajne igrače, ali mislim da je najopasniji Marko Arnautović. U odličnoj je formi i kao ekipa se dosta oslanjaju na njega. Morat ćemo na njega posebno obratiti pažnju i dobro ga čuvati. Ipak, najbitnije je da mi budemo fokusirani na terenu i rezultat neće izostati", zaključio je Šehić.