Posao za sud u Strasbourgu
0

Šef Rangersa: Spremni smo tužiti UEFA-u za spolnu diskriminaciju

Totalsport
Charles Green
Charles Green
Predsjednik škotskog velikana Rangersa Charles Green još je jednom izrazio želju da se njegov klub preseli u englesku ligu, a ima rješenje i za slučaj da se Evropska nogometna federacija (UEFA) bude protivila tome…

Green je, naime, spreman tužiti UEFA-u za - spolnu diskriminaciju! UEFA je, naime, dala dozvolu za zajedničku žensku ligu Holandije i Belgije, pa je Green uvjeren da ne smije praviti probleme ni Rangersu ako izrazi namjeru da se uključi u ligu druge zemlje.

"Govore nam da ne smijemo igrati u Engleskoj jer klubovi ne smiju prelaziti granice. No, UEFA je dozvolila zajedničku profesionalnu ligu nogometašica u Belgiji i Holandiji, tako da imamo zakonski presedan. Ako nam se ukaže prilika da igramo u Engleskoj, a UEFA nas pokuša spriječiti, tužit ću ih pred Sudom za ljudska prava u Strasbourgu zbog spolne diskriminacije", najavio je Green i dodao:

"Ako mi ne smijemo igrati u Engleskoj, onda treba izbaciti i Swansea i Cardiff City jer i oni igraju u drugoj zemlji. Zašto bi za Wales vrijedila jedna pravila, a za Škotsku druga? To je smeće!".

Podsjetimo, Rangers je zbog bankrota izbačen u četvrtu škotsku ligu u kojoj je trenutno uvjerljivo prvi. No, Škoti rade na reformi ligaškog sistema i ako se plan ostvari, ove sezone neće biti promocije iz četvrte lige u viši rang što je izazvalo bijes na Ibroxu i novu najavu seljenja u Englesku.