Nogomet
0

Sedmi uzastopni poraz Wolfsburga

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Da su se počeli buditi iz golgeterske krize i rezultatskih neuspjeha, dokazali su Kölnovi nogometaši gostujućom pobjedom kod aktualnih prvaka Bundeslige.

Do utakmice 19. kola njemačkog prvenstva ekipa koju s klupe vodi Zvonimir Soldo pogodila je suparničku mrežu tek dvanaest puta, od čega su dva pogotka zabili dortmundskoj Borussiji u utakmici koja je prethodila ovom susretu.

Soldo je u utakmicu startao s poprilično šarolikim sastavom, a on mu je sve vratio 3:2 pobjedom, trećom gostujućom i petom ovosezonskom.

Kod prvaka je Köln vodio tri puta, a posljednje vodstvo domaći nogometaši više nisu uspjeli dostići. Kevin Pezzoni pogodio je u sedmoj minuti za Köln, a Christian Gentner poravnao u 22., te se s tim rezultatom otišlo na odmor.

Njemački mediji prije utakmice najavili su da će Sebastian Freis i Adil Chihi imati priliku uvjeriti Soldu u svoju kvalitetu u odsustvu Podolskog i Novakoviča, a upravo je spomenuti dvojac i bio precizan u nastavku igre. Freis je pogodio u 57., a Marokanac na Freisovu asistenciju u 74. za pobjedu, nakon što je na 2-2 izjednačio Ricardo Costa.

Bosanskohercegovački reprezentativci Edin Džeko i Zvjezdan Misimović odigrali su cijeli susret za poraženog domaćina čiji negativan niz i dalje traje. Bila im je ovo sedma uzastopna bundesligaška utakmica bez pobjede.

Bundesliga, 19. kolo:

Wolfsburg - Köln 2:3 (Gentner 22, Costa 59 / Pezzoni 7, Freis 57, Chihi 74)

Kasnije:

Hoffenheim - Bayer

Redoslijed: 1. Bayern 39, 2. Bayer 38 (-1), 3. Schalke 38, 4. Borussia (D) 36, 5. HSV 34...