Finale Kupa BiH
30

Sedloski: Čvrsto i muški protiv Sarajeva za što bolji rezultat pred revanš

Klix.ba
Goce Sedloski (Foto: H. M./Klix.ba)
Goce Sedloski (Foto: H. M./Klix.ba)
Trener Širokog Brijega Goce Sedloski održao je konferenciju za medije uoči prve utakmice finala Kupa BiH protiv Sarajeva, koja se igra u srijedu na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Sedloski je bio oprezan u izjavama te je naglasio da se radi samo o "prvom poluvremenu".

"Veliko je zadovoljstvo, a ujedno i velika obveza predstaviti se u što boljem izdanju u finalu Kupa BiH. Ova prva utakmica finala bit će u mnogo čemu različita od one koju smo prije dvadeset dana igrali na Koševu. Sarajevo će biti kompletno, jače za Stanojevića i Rahmanovića, kao domaćini su favoriti, ali ovo je ipak samo prvih 90 minuta“, izjavio Sedloski.

Dodao je kako se Široki na Koševo ide nadigravati, postaviti čvrsto i muški, pokazati karakter i volju te na taj način pokušati ostvariti što bolji rezultat za uzvrat za sedam dana na Pecari. Rezultat koji bi ga zadovoljio Sedloski nije želio precizirati, ali je kazao kako bi "bilo odlično postići gol“.

Detaljnije taktiku nije želio otkriti novinarima, istakavši tek kako ima viziju i da će Široki "pokušati kontrolirati utakmicu i iskoristiti eventualne greške protivnika, iako je Sarajevo jako dobra ekipa i gotovo da i nema neku slabu stranu“.

Obje ekipe, zaključio je trener Plavo-bijelih, odlično se poznaju i odlučivat će trenutna inspiracija pojedinaca.