Nogomet
40

Sedin Torlak se vratio u BiH zbog nesuglasica sa čelnicima Mes Kermana

Piše: D. B.
Sedin Torlak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sedin Torlak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bivši stoper FK Sarajevo, Sedin Torlak, nedavno je potpisao jednogodišnji ugovor sa iranskim klubom Mes Kermanom, ali je zbog iznenadnih nesuglasica s upravom odlučio raskinuti ugovor i vratiti se u Sarajevo.

U razgovoru za portal Klix.ba Torlak je otkrio razloge iznenadnog prekida kratkotrajne saradnje s Mes Kermanom.

"Sve je bilo u najboljem redu, potpisao sam jednogodišnji ugovor, a onda su čelnici Mes Kermana željeli promijeniti neke stavke koje se tiču finansija, tako da sam ja to odbio. Rekao sam im da sam razočaran njihovim postupcima i da to nisam očekivao. Pokušao sam se dogovoriti, no, nisam uspio u tome. Potom sam zatražio da dobijem ono što sam zaradio u ovom kratkom periodu, kao i svoje papire, kako bih mogao pronaći novu sredinu. Bilo je to za mene jedno veoma loše iskustvo, a sada sam ponovo kod kuće", izjavio je Torlak.

Dvadesetosmogodišnji stoper ima nekoliko ponuda, a uskoro će odlučiti u kojem klubu želi nastaviti karijeru. Od povratka u FK Sarajevo vjerovatno nema ništa, a ukoliko bi došla ponuda iz gradskog rivala Željezničara, dogovora ne bi bilo.

"Imam nekih ponuda iz inostranstva, tačnije iz Poljske i Ukrajine. Ukoliko ne budem zadovoljan, pronaći ću klub iz BiH. Za sada treniram s ekipom Famosa. Od povratka u FK Sarajevo vjerovatno nema ništa, razlozi su poznati od ranije. Ja sam u tom klubu želio završiti karijeru, nije mi padalo na pamet da odem negdje. S druge strane, za Željezničar ne bih mogao igrati, jer navijače Bordo ekipe previše poštujem. Oni su uvijek bili uz mene", dodao je Torlak.