Nogomet
8

Sedin Torlak potpisao za Olimpic

FENA
Sedin Torlak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sedin Torlak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fudbalski klub Olimpic iz Sarajeva pojačao je svoje redove iskusnim defanzivcem i nekadašnjim kapitenom FK Sarajevo, Sedinom Torlakom.

Torlak je sa svojim novim poslodavcima potpisao ugovor na šest mjeseci. U Olimpicu je dočekan kao veliko pojačanje, što je na današnjoj konferenciji za medije istaknuo i trener Olimpica Nedim Jusufbegović.

"Torlak je igrač koji ostavlja srce na terenu. Nije lako biti kapiten Sarajeva i miljenik navijača tog kluba, a njemu je to polazilo za rukom bezrezervnim zalaganjem na terenu", istaknuo je Jusufbegović.

Trener Olimpica je naglasio da je Torlak doveden u klub jer Olimpic ima visoke ambicije u Premijer ligi BiH i potreban mu je širok spektar igrača za ispunjenje ciljeva.

Torlak je jutros obavio prvi trening s novim timom. Korpulentni defanzivac zadovoljan je stanjem u Olimpicu i smatra da ekipa može izboriti učešće u evropskim takmičenjima.

"Dat ću sve od sebe da se dokažem treneru i pomognem ekipi u ispunjenju ciljeva. Gledao sam Olimpic u nekoliko navrata i smatram da smo dovoljno kvalitetni da se plasiramo u evropska takmičenja za narednu sezonu", kazao je Torlak.

Olimpic planira dovesti još jednog ili dva igrača u narednih nekoliko dana i tada bi ekipa Nedima Jusufbegovića za tekuću sezonu bila kompletirana.