Nogomet
0

Sedin Torlak napustio Olimpic, traži novi klub

Piše: D. B.
Sedin Torlak
Sedin Torlak
Bh. nogometaš Sedin Torlak (29) više nije član premijerligaša Olimpica. Iako se krajem prošle godine govorilo i pisalo o trogodišnjem produženju njegovog ugovora, to se ipak nije dogodilo, tako da je iskusni stoper sada slobodan igrač.

Torlak je u kratkom razgovoru za portal Klix.ba objasnio svoju trenutnu situaciju.

"Po dolasku u Olimpic prošle godine potpisao sam ugovor na godinu dana. Tokom zime sam s klubom postigao usmeni dogovor o produženju saradnje, ali se to ipak nije dogodilo, tako da je moja saradnja s Olimpicom završena. Zahvaljujem se klubu i ekipi želim sve najbolje", izjavio je Torlak.

On trenutno nema konkretnih ponuda, ali želja da što prije pronađe novi klub definitivno postoji.

"U ovom trenutku nemam ništa konkretno niti sam radio na tome. Bio sam poprilično okupiran jer sam dobio kćerkicu, pa je nogomet pao u drugi plan. Ipak, nadam se da ću uskoro pronaći novi klub i nastaviti karijeru", kazao je iskusni stoper.

Nogometnu reprezentaciju BiH u Brazilu očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu, a Torlak vjeruje da Zmajevi mogu proći u drugi krug.

"Prije svega, drago mi je da su se prevazišle loše stvari o kojima se ranije pisalo i što su kao odgovor na sve bili dobri rezultati na turneji u SAD-u. Ekipa dočekuje SP sa velikim samopouzdanjem i nadam se da ćemo uspješno debitovati i plasirati se u drugi krug. Ovi momci to realno mogu", završio je Torlak.