Podaci Eurofarma
0

Sedam navijača BiH bilo pozitivno na koronavirus uoči utakmica Zmajeva u Zenici

K. H.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Sedam navijača nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine dobilo je pozitivan antigen test uoči utakmica protiv Finske i Ukrajine i njima nije dozvoljen ulazak na stadion Bilino Polje, potvrđeno je za Klix.ba.

PZU "Eurofarm Centar", je testirala navijače prema unaprijed dogovorenom strateškom planu za masovno testiranje na brzi antigen test. Za ovo testiranje Eurofarm Centar je angažovao 21-og uposlenika.

Pored koodinatora za praćenje testiranja i rezultata, bio je prisutan inspekcijski nadzor koji je ocijenio njihov rad s "pozitivno". Za testiranje su napravljeni koridori gdje smo imali odličnu saradnju sa osobljem iz security sektora.

"Imali smo ukupno sedam pozitivnih navijača. Koordinator je putem protokolskog broja-broj telefona locirao pozitivnog navijača, uzeo sve potrebno za epidemilošku prijavu i obavjestio odgovorna lica, a prema unaprijed definisanom planu na ulaznicu nije stavljem odgovarajući pečat koji je omogućavao ulazak na stadion. Koordinator je dao i preporuku da se jave na prodajno mijesto radi eventualnog povratka novca", poručili su iz Eurofarma za naš portal.

Dalje su naveli jedan primjer kako su dva brata iz Bosanske Krupe došla na utakmicu, ali da zbog pozitivnog testa kod jednog od njih nisu ušli na stadion.

"Pozitivne osobe su bili koopertivne i svjesne propisa za ulazak na utakmicu. Bilo nam je žao pozitivnih osoba jer su došli da navijaju i slave, tako da smo imali i jednu situaciju da su dva brata došla na testiranje od koji je jedan bio maloljetan i to iz Bosanske Krupe. Stariji brat je bio pozitivan tako da maloljetni brat nije mogao ući na utakmicu", naveli su iz Eurofarma.