La Liga
11

Sedam golova u debaklu Las Palmasa protiv Celte

Piše: K. H.
U 8. kolu La Lige Las Palmas je kod kuće pretrpio težak poraz koji mu je nanijela Celta Vigo. Bilo je 5:2 za goste.

Gosti iz Viga odmah su ofanzivno krenuli prema golu Las Palmasa, a iz takve igre do vodstvo su stigli u 16. minuti meča. Emre Mor primio je dodavanje Wassa s desne strane i mirno loptu poslao u donji lijevi ugao domaćeg golmana za vodstvo gostujuće ekipe.

Samo četiri minute nakon toga Celta je udvostručila svoje vodstvo. Ovaj put strijelac je bio Aspas nakon što je s desne strane loptu pokušao ubaciti u peterac, ali je više sretno nego spretno prevario golmana Las Palmasa i već u 20. minuti svojoj ekipi donio prednost od 2:0.

Nakon toga domaći su pokušali ublažiti prednost gostiju, ali prvo Garcija, a nakon toga Momo i Hernan nisu uspjeli smanjiti prednost. Kazna je uslijedila u 49. minuti kada Iago Aspas postiže svoje drugi, a za Celtu treći pogodak kojim je riješio pitanje pobjednika u ovom meču.

Potom je Blanco u 52. minuti dobio crveni karton u redovima Celte, pa se povećala nada kod domaćina za čudesnim povratkom. Ipak, umjesto rezultatskog priključka domaćina, gledaoci su najprije vidjeli još dva gola gostiju, a strijelci su bili Hernandez (71') i Aspas (76').

Da ne bi ostali na "nuli", igrači Las Palmasa su se potrudili da u finišu meča dođu do počasnih golova. Mrežu gostiju pogađali su Vitolo (90') i Remy (90+3').

Tabela: