Nogomet
11

Lista očekivanja od Mundijala: Zmajevi će iznenaditi mnoge

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometni portal Back Package Footbal napravio je listu očekivanja od Svjetskog nogometnog prvenstva naredne godine u Brazilu. Autor teksta vjeruje da će Zmajevi iznenaditi mnoge ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.

"Dok mnogi ljubitelju nogometa vjeruju da će Belgija i Kolumbija napraviti najveće iznenađenje na Svjetskom prvenstvu, ja imam drugačiji pristup. Bilo bi idiotski reći da BiH može ići do kraja Mundijala, ali iskreno vjerujem da imaju potencijal da naprave veliko iznenađenje u Brazilu", piše autor Josh Bland.

On vjeruje da će do ovog iznenađenja Zmajeve voditi Edin Džeko potpomognut Vedadom Ibiševićem i kreativcem Serije A Miralemom Pjanićem.

"Senad Lulić sa krila pruža kreativnost, kao i Zvjezdan Misimović sa sredine terena. Na golu je Asmir Begović, koji ima reflekse poput mačke, a tu su i opasni Sejad Salihović i stabilni kapiten Emir Spahić. BiH definitivno ima pristojnu reprezentaciju. naravno, neće osvojiti prvenstvo, ali ću podržati BiH kao mogućeg kandidata koji će iznenaditi na Mundijalu", dodaje autor.

Osim ovog očekivanja, Bland vjeruje da Engleska neće ući među 16 najboljih na svijetu i da će Argentinac Lionel Messi napokon pružiti odlične partije.

Također, navodi autor, dominacija Španije bit će završena narednog ljeta, a za titulu će se boriti južnoameričke reprezentacije Brazil, Argentina ili Kolumbija.

Evropske reprezentacije poput Engleske, Francuske i Italije će razočarati, dok bi se Njemačka mogla naći među polufinalistima.

On vjeruje da će bitku za najboljeg strijelca voditi Messi, Ronaldo ili Fred. Njima će prijetiti Falcao, Karim Benzema, Romelu Lukaku, Mario Balotelli, Robin van Persie, Edinson Cavani, Luis Suarez i Wayne Rooney.