Nogomet
66

Šećerović za Klix.ba: Poštujem Petrovićevu odluku, ali za četiri mjeseca nisam zaboravio igrati nogomet

Piše: D. B.
Adnan Šećerović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Adnan Šećerović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je danas raskinuo ugovor s FK Željezničar, nogometaš Adnan Šećerović je u razgovoru za portal Klix.ba otkrio razloge svog odlaska, kao i planove za nastavak karijere.

"Ugovor je raskinut danas iako sam u FK Željezničar došao s velikim očekivanjima. Dobro sam odigrao prošlu sezonu u Radniku, osvojio sam Kup BiH, pa sam se nadao da u Želji mogu nastaviti dobre igre i s ekipom se boriti za titulu. Igrao sam na početku i želio se dokazivati, ali je to bilo u periodu kada je cijela ekipa bila u krizi. Tada smo igrali u formaciji koja nikome nije odgovarala. Pod vodstvom Miloša Kostića nisam pokazao kvalitet koji posjedujem, kako sebi, tako ni navijačima i čelnicima kluba", izjavio je Šećerović.

Nakon otkaza koji je dobio Miloš Kostić, u klub je stigao Slavko Petrović, trener koji je vodio Šećerovića u Radniku i s kojim je ostvario historijski uspjeh, osvojio Kup BiH i plasirao se u Evropu. Adnan je u bivšem Petrovićevom timu bio standardan prvotimac, no, situacija se na Grbavici nije razvijala onako kako je želio.

"Bilo mi je drago zbog dolaska Petrovića, trenera koji me dobro poznaje. Dobro smo sarađivali u Radniku, imao samo veliku minutažu, ali izgleda da sam zaboravio igrati nogomet za četiri mjeseca. Naravno, ne smatram da je tako, ali to je njegova odluka i poštujem je. To je nogomet, događa se. Još sam mlad i želim igrati, tako da je moj odlazak najbolje rješenje za sve", rekao je 25-godišnji nogometaš.

On već ima nekoliko ponuda, no, konačnu odluku o novom klubu još nije donio.

"Imam kontakte s klubovima u inozemstvu, ali još uvijek nisam ništa odlučio. Također, imam ponude nekoliko bh. premijerligaša, no, prioritet je odlazak u inozemstvo. Ipak, vidjet ćemo šta će biti na kraju", kazao je Šećerović.

Svoju formu redovno održava, tako da će spreman doći u novi klub.

"Pripremam se prema programu koji sam dobio od kondicionog trenera FK Željezničar Almira Seferovića, radim prema planu. Neću previše žuriti s odabirom novog kluba, dobro ću razmisliti", istakao je sada već bivši nogometaš Plavih.

Adnan se osvrnuo na igre Plavih i borbu za titulu.

"Pauza je za Želju došla u lošem trenutku, jer je ekipa bila u odličnoj formi. Međutim, smatram da Plavi mogu napraviti dosta na proljeće te da su uz Sarajevo ozbiljan konkurent Zrinjskom. Tim je to pokazao pobjedom u Mostaru nad Plemićima", istakao je Šećerović.

Na kraju je zahvalio navijačima i poželio klubu sreću na prolječe.

"Moram se zahvaliti navijačima Željezničara koji su sjajni. Hvala im na podršci. Također, ekipi želim mnogo sreće na proljeće", završio je Šećerović.