Bh. reprezentativac
58

Šećerović: Prosinečki je odličan trener, želi da igramo s dosta kombinacija i strpljenja

Piše: D. B.
Adnan Šećerović (Foto: Klix.ba)
Adnan Šećerović (Foto: Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH danas putuje u SAD gdje će s američkim timom odigrati prijateljsku utakmicu 29. januara, dok će snage s Meksikom odmjeriti 1. februara (po našem vremenu). Dio ekipe je i veznjak Mladosti Adnan Šećerović, koji je u razgovoru za portal Klix.ba otkrio prve utiske o selektoru Robertu Prosinečkom, njegovim metodama rada, kao i očekivanja od narednih utakmica.

Šećerović je karijeru počeo u Slavenu iz Živinica, potom je igrao u holandiji za Rodu i Nijmegen te Fortunu Sittard i Maastricht, a onda je nastupao za tuzlansku Slobodu. Određeno vrijeme je proveo i u Austriji Lustenau, a potom se vratio u Premijer ligu BiH i s Radnikom iz Bijeljine osvojio historijski Kup BiH. Nakon toga je bio član Željezničara, a sada odlične partije pruža iz Mladosti iz Doboja kod Kaknja. On je jedan od igrača na koje Prosinečki računa u predstojećim prijateljskim utakmicama protiv SAD-a i Meksika.

"Poziv u reprezentaciju BiH mi mnogo znači, to je svakom igraču znak da dobro radi, a meni je definitivno dodatna motivacija da nastavim raditi još bolje. Iza mene je dobra polusezona u klubu, nadam se da ću igrati dobro i u proljetnom dijelu Premijer lige BiH", izjavio je Šećerović za portal Klix.ba.

Igrači su zadovoljni treninzima, radom i odnosom novog selektora Roberta Prosinečkog.

"Moram reći da su treninzi zaista kvalitetni, ali i zanimljivi. Prezadovoljni smo, prvi utisci o Prosinečkom su sjajni. On je odličan trener, želi da igramo nogomet s dosta kombinacija, ali i strpljenja", rekao je bh. reprezentativac.

On smatra da Zmajeve čekaju dobre provjere.

"SAD i Meksiko su sigurno dvije kvalitetne ekipe čak i kad nisu u punom sastavu. Vjerujem da će biti dobre provjere za našu reprezentaciju i šansa da pokažemo da vrijedimo, da u našoj ligi ima kvalitetnih igrača. Kao i svaki igrač koji je dobio poziv, nadam se da ću dobiti određenu minutažu", kazao je Šećerović.

Naš državni tim je danas saznao da će u svojoj Grupi 3 Lige nacija igrati protiv Austrije i Sjeverne Irske.

"Mislim da smo dobili protivnike po mjeri, slažem se sa selektorom i smatram također da možemo proći dalje", završio je Šećerović.

Zmajevi večeras putuju u Istanbul, odakle nastavljaju putovanje u SAD.