Nakon poraza
20

Šećerović: Nismo se obrukali protiv Meksika, igrače iz Premijer lige BiH ne treba potcjenjivati

Piše: D. B.
Adnan Šećerović (Foto: AFP)
Adnan Šećerović (Foto: AFP)
Nogometna reprezentacija BiH je jutros po našem vremenu poražena od Meksika u prijateljskoj utakmici rezultatom 1:0, ali su Zmajevi uprkos negativnom rezultatu ostavili dobar dojam. Jedan od aktera susreta bio je bh. reprezentativac Adnan Šećerović koji se u razgovoru za portal Klix.ba osvrnuo na ovu i prošlu utakmicu protiv SAD-a.

Pobjedu je Meksiku protiv BiH donio Ayala golom iz 65. minute, ali su naši reprezentativci pružili snažan otpor.

"Jesmo poraženi, ali opet možemo biti ponosni jer nismo obrukali sebe ni Bosnu i Hercegovinu. Meksiko ima zaista dobru ekipu sastavljenu od sjajnih igrača, ne igraju tek tako na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U drugom poluvremenu se vidjelo da nismo 100 posto spremni, što je i logično jer smo imali samo nekoliko treninga u klubovima, a prije toga zimsku pauzu", izjavio je Šećerović za portal Klix.ba.

On je protiv Meksika upisao debi za A selekciju naše zemlje.

"Susret s Meksikom je bio moj debi u najdražem dresu. Mogu reći da sam veoma sretan i ponosan", rekao je nogometaš Mladosti DK.

BiH je prije duela s Meksikom odmjerila snage s reprezentacijom SAD-a, a ta utakmica je završena bez pogodaka. Bila je ovo prilika za igrače iz Premijer lige BiH i one koji su je nadavno napustili da se dokažu.

"U ove dvije utakmice smo pokazali da se u BiH igra dobar nogomet te da ima dobrih igrača koje ne treba potcjenjivati i omaložavati, nego podržavati", kazao je Šećerović.

Iako je veoma sretan zbog debija, on smatra da je teško očekivati novi poziv u važnijim utakmicama.

"Gledajući realno, teško je očekivati nešto više od ovoga jer će sada pozive dobijati igrači koji igraju u inozemstvu i u većim klubovima. Nisam ni sada imao neku veliku minutažu da bih mogao nešto očekivati, međutim, ja sam sretan zbog nastupa za svoju zemlju i to nikad neću zaboraviti", završio je Šećerović.