Premiership
100

Sead Kolašinac odigrao odličan meč u važnoj pobjedi Arsenala protiv Newcastlea

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Arsenala upisala je sigurnu pobjedu u posljednjem susretu 32. kola engleskog Premiershipa protiv Newcastlea rezultatom 2:0 te su se nakon ovog kola popeli na treću poziciju na tabeli.

Topnici su od prve minute preuzeli kontrolu nad loptom i pokušavali su doći do ranog pogotka. Igrala se 13. minuta kada je Mesut Ozil izveo korner s lijeve strane, Sead Kolašinac odlično je prenio loptu na drugu stativu odakle Aaron Ramsey postiže pogodak, no sudija Anthony Taylor svirao je faul u napadu u poništio je pogodak Arsenala.

Ipak, u 30. minuti Arsenal je stigao do vodstva. Lacazette se izborio za jednu loptu u kaznenom prostoru Svraka, ona se odbila do Ramseyja koji preciznim udarcem pogađa nebranjeni dio mreže golmana Dubrakve za veliko slavlje domaćih navijača na Emiratesu.

Do poluvremena su igrači Arsenala imali još dvije prilike, prvu preko Lacazettea kojem je asistirao Kolašinac, ali je Dubrakva odbranio i drugu također preko francuskog napadača koji je ovaj put blokiran.

Arsenal je u drugom poluvremenu kontrolisao stečenu prednost i nije dopustio Newcastleu da ozbiljnije ugrozi gol Lene, a pitanje pobjednika riješio je Lacazette u 83. minuti kada lijepo lobuje golmana gostiju za, ispostavit će se kasnije, konačnih 2:0.

Sead Kolašinac na terenu je proveo svih 90 minuta i bio je jedan od najboljih igrača Arsenala. Bh. defanzivac igrao je veoma ofanzivno i bio je stalna prijetnja golu Newcastlea te je samo još jednom pokazao da se nalazi u sjajnoj formi.

Pobjedom protiv Newcastlea, Arsenal se popeo na treću poziciju na tabeli sa 63 osvojena boda, dva više od Tottenhama i Manchester Uniteda i tri više od Chelseaja.