Nogomet
1

Sead Hajrović: Izet želi igrati za BiH

Piše: J. H.
Izet i Sead Hajrović
Izet i Sead Hajrović
Sead Hajrović, novopečeni mladi bh. reprezentativac, potvrdio je za portal Klix.ba da njegov stariji brat Izet, trenutno član švicarskog Grasshoppersa, želi obuči dres reprezentacije BiH.

Priča oko nastupa Izeta Hajrovića za Bosnu i Hercegovinu traje godinama. Početkom februara prošle godine, u intervjuu za naš portal, napadač je potvrdio kako čeka poziv selektora Safeta Sušića.

Međutim, Izet je ipak odlučio prihvatiti poziv selektora Ottmara Hitzfelda i nastupiti za Švicarsku u prijateljskom meču protiv Tunisa sredinom novembra prošle godine.

No, u međuvremenu, Hajrović je ipak odabrao zemlju za koju je njegov mlađi brat već ubilježio nekoliko nastupa.

"Kontakt između Nogometnog saveza BiH i Izeta je uvijek postojao. Izet želi igrati za BiH i to sam uvijek govorio", kazao je Sead za Klix.ba.

Naš sagovornik dodaje da je prezadovoljan utakmicama koje je odigrao pod vodstvom selektora mlade bh. reprezentacije Vlade Jagodića.

"Sve je super bilo i jedva sam dočekao da zaigram za reprezentaciju. Sretan sam i vidjet ćemo kako će biti sljedeći put", dodao je Sead Hajrović.

Denijal Pirić, tehnički direktor svih reprezentativnih selekcija BiH, u razgovoru za Klix.ba potvrdio je da kontakti sa starijim Hajrovićem postoje.

"Mi kontaktiramo sa svim nogometašima koji imaju bh. korinjenje sa željom da se svi stave našim selektorima na raspolaganje. U tom smislu se razgovaralo sa Izetom Hajrovićem i vjreujem da će se još razgovarati iako se od opredjelio za drugu reprezentaciju", kazao je Pirić.

Izet je ubilježio jedan nastup za Švicarsku u prijateljskoj utakmici te će pored bh. državljanstva morati mijenjati i ono nogometno.

"On treba da traži promjenu tog državljanstva i vjerujem da će FIFA i UEFA imati razumjevanja nakon što se zadovolje određeni kriteriji", dodao je Pirić.

Da li će Izet biti među Zmajevima u septembru kada se igra utakmica protiv Slovačke, ostaje da se vidi.