Nakon poraza od Borca
9

Sead Bučan: Dok postoji nada Olimpic će se boriti za Evropu

Piše: Edin Isanović
Sead Bučan (sa brojem 15) (Foto: Klix.ba)
Sead Bučan (sa brojem 15) (Foto: Klix.ba)
Jedan od najboljih igrača FK Olimpic Sead Bučan stigao je u svlačionicu Vukova u zimskom prelaznom roku. Jučer je igrao protiv svog bivšeg kluba Borca. Aktuelni prvaci BiH slavili su pobjedu od 1:0 i na taj način otežali Vukovima put u borbi za izlazak u Evropu.

Bučan kaže da je utakmica bila fer i korektna. "Mi smo otputovali u Banju Luku sa namjerom da probamo nešto napraviti. Nije nam se posrećilo, tako da smo izgubili. Ostaje nam da u preostalih osam kola pokušamo popraviti dojam. Dok god postoji matematička opcija, mi ćemo se boriti. Olimpic je izuzetno jak kolektiv i stvara se dobar tim za naredne godine. Po mom mišljenju, na početku sezone su prosuti bodovi nepotrebno. Kasnije su porasle ambicije, vidjelo se da se mogu stići suparnici i krenulo se u borbu za izlazak na međunarodnu scenu. Ostaje da vidimo hoćemo li uspjeti", kaže Bučan za Klix.ba.

Veznjak tima sa Otoke naglašava da je izuzetno zadovoljan u klubu gdje je i počeo graditi svoju nogometnu karijeru. "Ja sam prošao Olimpicovu školu i drago mi je da sam se vratio tamo gdje je sve počelo. Osjećam se odlično". Bučan se može pohvaliti da je u svojoj karijeri osvojio titulu i sa Sarajevom i sa Željom.

"Bilo je dosta igrača koji su igrali u bordo i plavom dresu, ali nema niti jedan, osim mene, da je stigao do naslova i sa Sarajevom i sa Željom. To mi je izuzetno drago", zaključio je razgovor za naš portal Bučan.