Novinari izabrali najboljeg
0

Scott Parker naslijedio Rooneyja

Totalsport
Scott Parker
Scott Parker
Dobre igre Scotta Parkera (30) u veznom redu West Hamove ekipe isplatile su se engleskom reprezentativcu nakon što su ga novinari koji prate tamošnji nogomet izabrali za najboljeg igrača 2011. godine.

Parker je za najboljeg izabran ispred Tottenhamovog krilnog igrača Garetha Balea kojeg su prošle sedmice kolege nogometaši proglasili najboljim.

"Nadamo se da će njegov profesionalizam biti nagrađen ostankom kluba u Premierligi", kazao je Steve Bates, predsjednik Udruženja nogometnih novinara (FWA).

West Ham je trenutno pretposljednji klub tabele engleskog nogometnog prvenstva, dva boda udaljen od sigurne zone.

Osim što je postigao sedam golova ove sezone u svim takmičenjima, Parker se za najboljeg prometnuo svojom energijom, utjecajem na saigrače i čitanjem igre zbog čega je ove godine i pozvan u englesku reprezentaciju premijerno nakon 2006.

Posljednji igrač West Hama koji je proglašen najboljim od FWA bio je Bobby Moore 1964. Posljednjih godina ta je nagrada uručivana Wayneu Rooneyju (Manchester United), Stevenu Gerrardu (Liverpool), Cristianu Ronaldu (dva puta zaredom, Manchester United), Thierryju Henryju (Arsenal).