Chelsea sanja titulu
0

Scolari se ne boji otkaza

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Luiz Felipe Scolari, trener engleskog premierligaša, britanskoj javnosti je otkrio kako ga ne zabrinjava njegova sudbina ukoliko Chelsea ponovo ostane praznih ruku u Ligi prvaka.

Titula evropskog prvaka jedina je titula koju engleski nogometni klub nije uspio osvojiti otkako je Roman Abramovič postao vlasnik u junu 2003. godine, a taj neuspjeh se pokazao kobnim za Scolarijeve prethodnike.

Tako se Avram Grant nije dugo zadržao na Stamford Bridgeu, nakon što je Manchester United potukao igrače Chelsea penalima u finalu prošle sezone Lige prvaka.

Scolari je znatiželjnim novinarima kazao kako sa ruskim tajkunom još nije ni razgovarao o najelitnijem evropskom nogometnom takmičenju, te je naglasio kako ne postoji nikakav dodatni pritisak s ciljem osvajanja dugo priželjkivanog trofeja.

"Nije uredu voditi se idejom da, ako ne ostvarite pobjedu, trener mora ići, jer ne poznajete sve okolnosti koje su dovele do poraza. Chelsea se već godinama pokušava domoći trofeja Lige prvaka, a činjenica da su u prošloj sezoni dospjeli u finale je zaista fantastična. Sada ćemo se pokušati ponovo izboriti finale, ali to je svakako veoma dug i nimalo lak put", objasnio je slavni Brazilac.

Također je izjavio i kako je Liga prvaka iznimno važna, ali da je pogrešno reći da je važnija od ostalih takmičenja.

Izvršni direktor Chelsea Peter Kenyon prošle godine je najavio kako ovaj klub do 2013. godine planira osvojiti dva evropska trofeja, a da li će to brazilskom treneru ili možda nekom drugom treneru poći za rukom ostaje da vidimo.

Prvu priliku da se dokaže Scolari će imati već večeras, kada će se igrači Chelsea na Stamford Bridgeu suočiti sa igračima kluba Bordeaux.