Don Balon
0

Scolari prvi izbor za Realovu klupu

Totalsport
Real Madrid najozbiljnije razmišlja o angažmanu Luiza Felipea Scolarija (61), piše Don Balon, katalonski sportski nogometni sedmični list.

Nekadašnji selektor nogometnih reprezentacija Brazila i Portugala i s oko 13 miliona eura godišnje u Bunyodkoru najplaćeniji svjetski trener, čini se izglednim kandidatom za preuzimanje “kraljevskoga kluba” u slučaju da Manuel Pellegrini ne zabljesne u susretu protiv Barcelone.

Utakmica na Camp Nou igra se 29. novembra, a prema španskim medijima ona će odlučiti o sudbini Čileanca na jednoj od najpoželjnijih nogometnih klupa širom svijeta.

Scolarija u prednost pred ostalim kandidatima za mjesto Realova trenera gura činjenica da je klub u ljeto potpisao Cristiana Ronalda, portugalskog napadača kojeg je Scolari vodio kroz dio njegove reprezentativne karijere.

Navode se i trzavice na relaciji najskupljeg nogometaša današnjice (94 miliona eura vrijedan je bio Ronaldov transfer iz Manchester Uniteda) i Pellegrinija koji ga mijenja pred kraj gotovo svake utakmice.

Ispostavi li se pisanje Don Balona točnim, brazilski nogometni stručnjak bit će jedanaesto ime na Realovoj klupi u ovom desetljeću.