Nogomet
1

Schweinsteiger pomogao bivšem sudiji da odustane od samoubistva

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Nekadašnji fudbalski sudija Babak Rafati dugo se borio s depresijom, a u novembru 2011. godine pokušao je počiniti samoubistvo jedno jutro prije utakmice.

"Probudio sam se sutradan u bolnici. Nikad neću zaboraviti taj grozan osjećaj. Prva pomisao bila mi je da drugi put moram bolje isplanirati kako ću sebi oduzeti život", prisjetio se Rafati.

Suicidalne misli kasnije su ga napustile uz podršku nekoliko njemačkih sudija te zahvaljujući jednom od najpoznatijih fudbalera današnjice Bastianu Schweinsteigeru.

"Bastian mi je poslao pismo koje mi je pomoglo da odustanem od tog užasnog čina. Nije to napravio zbog nekog motiva s obzirom da je znao da neću više biti sudija", objasnio je Iranac.

"Gospodine Rafati, životne prepreke sastavni su dio naših života, ali jednostavno, moramo se s time boriti. Želim vam sve najbolje", napisao mu je veznjak Manchester Uniteda.

"Pismo mi je dalo nadu. Bio je to predivan gest. Mogu napokon reći da više ne razmišljam o samoubistvu", rekao je Babak uklonivši sumnju da će opet dići ruku na sebe.