Bila potpuno iznenađena
0

Schweinsteiger otkrio kako je zaprosio Anu Ivanović: Insprisao ga čuveni film, morao naučiti i srpski

H. H.
Bastian Schweinsteiger i Ana iVanović su se vjenčali u Venziji 2016. godine (Foto: Twitter)
Bastian Schweinsteiger i Ana iVanović su se vjenčali u Venziji 2016. godine (Foto: Twitter)
U Veneziji su se 2016. vjenčali bivši njemački nogometaš Bastian Schweinsteiger (39) i teniska superzvijezda Ana Ivanović (36), nekadašnja prva teniserka svijeta, a popularni Schweini ispričao je do sada nepoznate detalje vezane za prosidbu.

U 100. epizodi BILD podcasta "Phrasenmäher", Schweinsteiger je otkrio kako ga je scena iz holivudskog filma "Notting Hill" s Julijom Roberts (56) i Hughom Grantom (63) inspirirala da zaprosi srbijansku igračicu.

"U Londonu postoje mali parkovi koji su dostupni samo lokalnim stanovnicima. A onda sam tajno iznajmio park iz filma 'Notting Hill'. Naravno da sam znao da je Ana izuzetno radoznala, a kada smo prošli kapija je bila odškrinuta i rekao sam joj: Hajde da pogledamo! I onda smo ušli tamo – i onda sam je pitao da se uda za mene. To je za nju bilo potpuno iznenađenje", objasnio je bivši igrač Bayerna.

Za prosidbu je čak naučio i srpski kako bi ubijedio Aninog oca Miroslava da je on pravi čovjek za njegovu kćerku.

"Uspio sam da zaradim 'nekoliko poena' s porodicom tako što sam na srpskom pitao Aninog oca da se uda za mene. Odletio sam u Beograd i pitao", kazao je bivši svjetski prvak.

Schweinsteiger je priznao da jer prvog susreta sa Anom u New Yorku 2014. godine, bio je nervozniji nego prije finala Svetskog prvenstva protiv Argentine, te da je zbog slabog engleskog jezika u početku bio u defanzivi, ali da je na kraju uspio osvojiti njeno srce.

Inače, Bastian i Ana danas imaju troje djece. Schweinsteiger je profesionalnu karijeru završio je 2019. godine, dok je Ana igrala do kraja 2016. godine.