Nogomet
0

Schuster od ponedjeljka novi trener Reala

FENA
Foto: Bernd Schuster
Foto: Bernd Schuster
Njemački nogometni stručnjak Bernd Schuster, nakon što je napustio španskog prvoligaša Getafea, uskoro bi trebao preuzeti klupu madridskog Reala od Fabija Capella, kojem će čelnici najvjerovatnije uručiti otkaz poslije subote.

Želja predsjednika "kraljevskog" kluba Ramona Calderona da dovede njemačkog stratega ostvarila se, a Italijan koji je donio Real Madridu naslov prvaka Španije morat će otići. Iako je Fabio Capello naglasio kako će u slučaju da mora prisilno napustiti svlačionicu Madriđana, naplatiti svaki cent iz ugovora koji mu još jamči dvije sezone u Realu izgleda kako to neće baš biti tako lako.

Čelnici Real Madrida izjavili su da Capello prema nekim točkama ugovora neće imati pravo na novac za slijedeće dvije sezone, jer će dobiti otkaz tek poslije 30. juna. Kada bi dobio otkaz prije toga datuma tada bi imao pravo na kompletnu nadoknadu, a ovako će moći naplatiti samo jednu godinu ugovora.

Ustoličenje Schustera kao trenera aktualnog prvaka Španije trebalo bi biti u ponedjeljak.

"Puno ljudi me ispituje o dolasku Schustera u Madrid. Takvo zanimanje za njega samo potvrđuje kako smo donijeli pravu odluku", rekao je predsjednik Calderon.