Nogomet
0

Schumacher i Harrison Ford na finalu

FENA
Finalna utakmica Evropskog nogometnog prvenstva između Španije i Njemačke privukla je u Beč mnoštvo uglednika i slavnih osoba iz cijelog svijeta.

Dolazak na stadion Ernst Happel najavili su španjolski kralj Juan Carlos i njegova supruga Sofia, španski premijer Jose Rodriguez Zapater, njemačka premijerka Angela Merkel, monegaški princ Albert, američki glumac Harrison Ford, legendarni španski operni pjevač Placido Domingo, bivši svjetski prvak u formuli 1 Michael Schuamcher, pjevač Shaggy i mnogi drugi.

Na bečkom stadionu se očekuje i dolazak austrijskog predsjednika Heinza Fischera i austrijskog premijera Alfreda Gusenbauera, te političara iz Švicarske koji će predstavljati zemlje domaćine EP-a.

Na tribinama stadiona biti će i predsjednici Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), Međunarodne i Evropske nogometne federacije Jacques Rogge, Sepp Blatter i Michel Platini.

Uoči početka finalne utakmice španski pjevač Enrique Iglesias će izvesti pjesmu "Can You Hear Me", koja je službena pjesma ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.