Nogomet
22

Scholes u nedjelju objavljuje odlazak u penziju

Totalsport
Paul Scholes
Paul Scholes
Legendarni vezni nogometaš Manchester Uniteda Paul Scholes (38) objavit će u nedjelju odlazak u penziju, tvrde engleski mediji.

Scholes će na taj način slijediti menadžera Sir Alexa Fergusona koji je ove sedmice potvrdio kako nakon 27 godina na klupi "Crvenih vragova" odlazi u penziju. Scholes je cijelu profesionalnu karijeru proveo u Unitedu za čiju je seniorsku ekipu debitirao 1993. godine. Nakon 20 godina prožetih silnim uspjesima iskusni je veznjak odlučio spustiti zastor.

Istina, već je u maju 2011. prekinuo igračku karijeru, ali se neočekivano reaktivirao u januaru prošle godine. Nakon drugog penzionisanja povratka ne bi trebalo biti, a prema pisanju Daily Maila, Scholes će svoju odluku objaviti u intervju za Sky Sports uoči nedjeljen utakmice protiv Swanseaja u pretposljednjem kolu Premierlige. Zanimljivo, intervju će voditi Scholesov bivši sauigrač i još jedna legenda Uniteda Gary Neville.

Nedjelja će tako na Old Traffordu biti dan velikih oproštaja: Ferguson će posljednji put voditi "Vragove" pred domaćim navijačima, a Scholes će odigrati zadnju utakmicu na slavnom stadionu.