Ne voli Redse
57

Scholes se narugao Liverpoolovom osvajanju Svjetskog klupskog prvenstva

N. K.
Legendarni engleski veznjak Paul Scholes u razgovoru za BBC radio emisiju Five Live narugao se Liverpoolovom uspjehu osvajanja Svjetskog klupskog prvenstva ističući kako je važnije osvojiti trofej u badmintonu.

Scholes je i sam učestvovao u osvajanju istog trofeja 2008. godine, ali i Interkontinentalnog kupa 1999. godine, kako se tada zvao taj turnir.

"Iako želiš to osvojiti kad si već tamo, nikad to nije bilo nešto što očajnički želiš osvojiti. Da me neko pitao koje trofeje sam osvojio tokom godina, ne znam bih li spomenuo i trofej Svjetskog klupskog prvenstva. Ozbiljan sam. Možda će postati bitan kroz nekoliko godina. Izgleda da je Liverpool uživao u osvajanju te titule i spomenut ću, zašto ne? Kad smo mi igrali, to nije bilo toliko važno. Kad pogledaš unazad, sretan si, ali nije to trofej kojeg sebi postaviš za neki cilj kao igrač", rekao je Scholes.

[TWITTER]1210588246838775811[/TWITTER]

Na pitanje koja mu je titula važnija, ta ili ona u badmintonu, Scholes je imao spreman odgovor: "Moja medalja u badmintonu, vrlo vjerovatno".

Podsjetimo, Liverpool je u finalu Svjetskog klupskog prvenstva pobijedio Flamengo 1:0 i postao tek drugi britanski klub koji je osvojio taj trofej nakon Uniteda.