"Srce mi je slomljeno"
13

Schmeichel se srceparajućom porukom oprostio od vlasnika Leicestera

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Golman Leicestera Kasper Schmeichel napisao je emotivnu oproštajnu poruku za bivšeg vlasnika kluba Vichaija Srivaddhanaprabha koji je u subotu preminuo u tragičnom padu helikoptera nakon utakmice protiv West Hama.

Schmeichel je bio izuzetno vezan za vlasnika kluba, što se može pročitati u njegovoj emotivnoj poruci, a engleski mediji odmah su prenijeli da je golman Leicestera ekspresno istrčao iz svlačionice kada je čuo da se dogodila nesreća.

Ipak, nije mogao uraditi ništa, a kada je to shvatio počeo je plakati. Koliko ga je sve pogodilo najbolje je opisao u oproštajnoj poruci koju je podijelio na društvenim mrežama.

"Ne mogu vjerovati da se ovo desilo. Srce mi je slomljeno, osjećam se veoma tužno. Ne mogu da vjerujem šta sam vidio kada sam istrčao iz svlačionice, sve je izgledalo kao u nekom filmu. Teško je objasniti koliko nam je značio Vichai, a pogotovo koliko je značio Leicesteru kao klubu. Stvorio je jednu veliku porodicu i napravio je veliki uspjeh za cijelu zajednicu. Nikada nećemo zaboraviti njegove humanitarne misije za Leicester", napisao je Schmeichel na početku pa nastavio:

"Nikada u svom životu nisam sreo čovjeka koji je toliko posvećen poslu kao što si ti bio, toliko stravstven, toliko ljubazan i dobar. Imao si vremena za svakoga. Uvijek smo ti se divili kao našem lideru, ali i kao ocu jer si nas tako tretirao. Ti si promijenio nogomet. Zauvijek! Dao si nadu da je sve moguće, ne samo našim navijačima nego navijačima širom svijeta u svakom sportu. To ne može uraditi puno ljudi. Kada si me doveo 2011. godine, rekao si mi da ćemo biti prvaci u narednih šest godina i uradili smo veliku stvar. Inspirisao si me i vjerovao u mene,dao si mi osjećaj da ništa nije nemoguće. Bez tebe i tvoje porodice, sve ovo što smo uradili zajedno se nikada ne bi desilo. Ispunio si moje snove.

Ali, najviše sam ponosan što sam bio dio tvoje vizije i okruženja koje si stvorio. Ovaj klub i ovaj grad su jedna velika porodica, a sve je to zahvaljujući tebi i zbog toga ću ti biti vječno zahvalan. Zahvalan sam što sam te znao, što sam odrastao blizu tebe i tvoje sjajne porodice i zbog svakog iskustva koje sam imao s tobom. Srce mi je slomljeno kada znam da te više nikada neću vidjeti u svlačionici kada dođem ranije na trening i razgovarati s tobom o svemu i ničemu, kada znam da ti nećeš biti tamo da se šališ i smiješ s nama, da vidim tvoj zarazni osmijeh i entuzijazam koji si širio na svakoga s kim si bio u kontaktu.

Sada imamo obavezu svi kao klub, igrači i navijači, da ti odamo počast. Moramo ostati zajedno u ovim teškim trenucima kao porodica koju si stvorio. Imao si viziju za klub i uvijek si želio najbolje za nas. Nije bilo ništa što nisi uradio za nas, bio si toliko posvećen, a mi moramo nastaviti tamo gdje smo stali onako kako si ti uvijek želio. Nikada nećeš znati koliko si značio meni i mojoj porodici, bila mi je čast i privilegija što sam bio mali dio tvog života", napisao je Schmeichel.