Francuz ga razočarao
10

Schmeichel: Pogba je problematično dijete u Manchester Unitedu

D. B.
Peter Schmeichel (Foto: EPA-EFE)
Peter Schmeichel (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji golman Manchester Uniteda Peter Schmeichel kritikovao je zvijezdu Crvenih vragova Paula Pogbu.

Dvadesetšestogodišnji Pogba je prešao u Manchester United iz Juventusa 2016. godine u tada rekordnom transferu, no u protekle tri godine je pomogao ekipi da osvoji samo League Cup i Evropa ligu.

Nakon što je gledao Pogbu na utakmicu između Manchester Uniteda i Arsenala u ponedjeljak, Schmeichel ga je kritikovao u razgovoru za australski Optus Sport.

"Način na koji se lopta kreće po terenu kad je Pogba u timu je drugačiji od situacije kad on ne igra. Tempo je drugačiji i ekipa mora poraditi na tome. U prvih 25 minuta Pogba je igrao prema nazad, a to je za igrača njegovog kalibra razočaravajuće. Stiče se dojam da je on problematično dijete u ekipi. Ne kažem da radi sve pogrešno, više me zbunjuje to što en znam šta je njegov posao, šta je to što će uraditi za tim", izjavio je Schmeichel.

Pogba je bio na vrhu liste strijelaca i asistenata u Unitedu prošle sezone, ali nije bio u dobrim odnosima s bivšim menadžerom Joseom Mourinhom. Također, kritikovao ga je nekadašnji nogometaš Uniteda Gary Neville.

Međutim, Pogba je u dobrim odnosima s aktuelnim menadžerom Solskjaerom, ali navijače još nije pridobio.

"Na stadionu bude 75.000 gledatelja i oni nisu zadovoljni Pogbom. Čujete to okolo, ljudi ne vole Pogbu toliko jer ne pridonosi mnogo timu", završio je Schmeichel.