Privukao pažnju
3

Schickov agent: Nismo postigli dogovor s Juventusom, Patriku prija interes velikana

Klix.ba
Patrik Schick (Foto: EPA)
Patrik Schick (Foto: EPA)
Agent napadača Sampdorije Patrika Schicka je demantovao glasine da je njegov klijent već postigao dogovor s Juventusom.

Mnogo je spekulacija koje čaškog nogometaša, koji je pravi hit ove sezone u Seriji A, "sele" u različite klubove, no, istina je da on nije postigao nikakav dogovor. Dvadesetjednogodišnji napadač je počeo 11 utakmica, 18 puta je u igru ušao s klupe, a postigao je 11 golova.

"Patrik je zaista privukao pažnju mnogih vrhunskih klubova u Evropi. Ipak, navodi da je on već postigao ugovor s Juventusom su netačni", izjavio je agent Pavel Paska.

Sampdoria je svjesna potencijala svog napadača pa želi povećati klauzulu u njegovom ugovoru, koja omogućava drugim klubovima da ga kupe ukoliko ponude određenu sumu.

"Bio sam u Rimu dva puta u posljednje vrijem, razgovarao sam s predsjednikom Massimom Ferrerom o izmjeni ugovora. Dogovor još nismo postigli, jer predsjednik želi povećati klauzulu na 40 miliona eura. Odluku moramo donijeti pažljivo i bez žurbe, jer želimo najbolje za Patrika. On je u posljednjih nekoliko mjeseci tehnički i taktički napredovao, sretan je u Sampdoriji, a navijači ga mole da ostane u klubu. Mi tu opciju ne isključujemo dok god je u početnoj postavi, međutim, do kraja juna mora biti sve jasno", izjavio je Paska.