Dobri prijatelji
14

Schick: Između mene i Džeke postoji rivalstvo, ali od njega mogu puno naučiti

Klix.ba
Edin Džeko i Patrik Schick (Foto: EPA-EFE)
Edin Džeko i Patrik Schick (Foto: EPA-EFE)
Češki napadač Rome Patrik Schick je u razgovoru za SNTV rekao da postoji rivalstvo između njega i kapitena nogometne reprezentacije BiH te također napadača Vučice Edina Džeke, ali je istakao da može mnogo naučiti od našeg asa.

Loša forma i nedovoljna spremnost je spriječila Schika da ugrozi Džekinu poziciju standardnog napadača, ali se mladi Čeh osjeća bolje nego ranije posebno nakon pobjedničkog gola protiv Slovačke u Ligi nacija.

"Osjećam se dobro, bila je to odlična utakmica za mene. Ne vjerujem da je nešto kliknulo u mojoj glavi, nego treniram bolje sada i osjećam se bolje u odnosu na prošlu sezonu", izjavio je Schick.

Priznao je da rivalstvo s Džekom postoji, no, prije svega je istakao njihovo prijateljstvo.

"Puno mogu naučiti od Edina. Obojica želimo igrati, tako da određeno rivalstvo među nama postoji jer samo jedan napadač može igrati. Međutim, bez obzira na to, dobri smo prijatelji, govori mojim jezikom. Nisam baš volio igrati kao napadač, ali se sve promijenilo protiv Barcelone. Osjećam se odlično, radio sam u korist tima i rezultat je bio fantastičan. U sljedećih nekoliko utakmica ću pokušati pokazati šta mnogu", rekao je češki napadač.

Roma je doživjela poraz od Real Madrida, a sada slijedi novi okršaj.

"Real se muči, promijenili su trenera, ali će oni uvijek biti Real, to se odnosi i na Ligu prvaka. Bit će to lijepa utakmica za navijače, ali za nas teška", kazao je Schick.

Postoje i glasine da bi mogao promijeniti sredinu.

"Čuo sam neke stvari, ali moje namjere su jasne. Želim ostati ovdje i pokazati šta mogu", završio je Schick.