Traže adekvatnu zamjenu
0

Schalke s Bayernom dogovorio odštetu za Neuera, ali oklijeva s prodajom

Totalsport
Manuel Neuer (Foto: AP)
Manuel Neuer (Foto: AP)
Peter Peters, direktor njemačkog nogometnog prvoligaša Schalkea, obzanio je kako je njegov klub s Bayernom dogovorio iznos odštete za golmana Manuela Neuera.

Međutim, to još uvijek ne znači da će 25-godišnji Neuer, dosadašnji kapiten Schalkea, od sljedeće sezone čuvati mrežu bavarskog giganta. Poznato je da Neuer želi transfer u Bayern, te da ga ugovor sa klubom iz Gelsenkirchena veže samo još za sljedeću sezonu. To znači da bi u ljeto 2012. godine mogao napustiti klub bez odštete.

"Imali smo stvarno kvalitetne razgovore s Bayernom o pitanju eventualnog transfera Neuera i postigli smo dogovor o visini odštete. Međutim, još uvijek nismo prihvatili ponudu", izjavio je Peters za Bild.

Čini se da Schalke ne želi prodati Neuera, sve dok ne osigura dolazak njegove zamjene. Kao kandidati se spominju bundesligaški golmani Kevin Trapp, Ron-Robert Zieler i Ralf Fahrmann, kao i Ajaxov Maarten Stekelenburg.

Međutim, sportski direktor Horst Heldt obznanio je kako Schalke za akviziciju novog golmana ne želi potrošiti više od tri miliona eura, što znači da bi od spomenutih kandidata u obzir došao jedino Ralf Fahrmann, čiji je Eintrach iz Frankfurta ispao u drugu ligu. Za Fahrmanna bi to bila prilika za ostanak u prvoj Bundesligi.