Bundesliga
22

Schalke pregazio Bayer u Leverkusenu, Kolašinac igrao do 74. minute

Piše: N. K.
(Foto: EPA)
Nogometaši Schalkea pobijedili su u Leverkusenu u okviru 31. kola Bundeslige ekipu Bayera rezultatom 4:1.

Ekipe koje su sanjale borbu za pozicije koje vode u Ligu prvaka još nisu potvrdile ostanak u Bundesligi pa je večerašnja utakmica bila bitna za oba tima.

Schalke je to shvatio znatno ozbiljnije pa je već u šestoj minuti došao u vodstvo. Goretzka je dodao loptu, a Burgstaller samo je skrenuo u praznu mrežu za 0:1.

Samo četiri minute kasnije gosti su udvostručili prednost. Howedes je nadskočio odbranu unutar peterca kako bi ispratio korner, a onda odlično pogodio glavom tako da golman nije imao šansi reagovati.

Uragan Schalkea nastavio se već u 18. minuti. Schopf je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme kako bi došao do odbijene lopte u šesnaestercu i zakucao je u mrežu za velikih 0:3.

Pravi horor za domaće navijače nastavljen je u 50. minuti. Centaršut iz slobodnjaka u šesnaesterac uputio je Schopf, a večeras sjajni Burgstaller uputio je udarac ispod prečke za 0:4.

Tek tada proigrali su domaći, koji su stvorili nekoliko dobrih prilika. Inicijativu su krunisali u 69. minuti kada je Bellarabi poslužio loptu kao na tacni pa je Kiessling lagano postigao gol glavom u praznu mrežu za konačnih 1:4.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac napustio je igru u 74. minuti zbog povrede.

Schalke je sa novom pobjedom prestigao Koln, Eintracht i Borussiju M'Gladbach te je sada osmoplasirana ekipa Bundeslige, dok je Bayer ostao na 12. poziciji.