Nogomet
0

Schalke nudi 10 miliona eura za Van der Vaarta

Totalsport
Rafael van der Vaart (Foto: AP)
Rafael van der Vaart (Foto: AP)
Ovog se ljeta često pričalo da će još jedan nizozemski nogometni as napustiti madridski Real. Nakon Robbena i Sneijdera preusko je u Madridu postalo i 27-godišnjem Rafaelu van der Vaartu.

Konkurencija je na njegovoj poziciji u Realu sve žešća, a dodatno se pojačala prije nekoliko dana kada je Real i službeno iz Werdera doveo Mesuta Özila. Van der Vaart je tako, u zamislima novog trenera Josea Mourinha, daleko od prvog tima i pitanje je koliko će se Nizozemac uopće naigrati u "kraljevskom klubu" ostane li i ovu sezonu u Madridu.

U Real je Van der Vaart došao 2008. godine iz Hamburga za 14 miliona eura. Sada, pak, Bild navodi da ga je Schalke spreman kupiti za 10 miliona eura. Toliko je za njega spreman izdvojiti trener ekipe iz Gelsenkirchena Felix Magath.

"Čuo sam puno lijepih priča o Schalkeu. Prošle sezone su se potvrdili, a ove očigledno žele još dalje. Sve ljetne investicije su dokaz toga", rekao je na ovu temu Van der Vaart.

Inače, ovog ljeta su Schalke i Real poslovali u dva navrata. Iz Madrida u Bundesligu su došli Raul i Metzelder. Bild navodi da bi mogao i Van der Vaart.