Bundesliga
0

Schalke ne zastaje, sad žele i Robinha

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Schalke iz Gelsenkirchena očito je odlučio učiniti sve, što je u njihovoj moći, da isprave scenarij iz prošle sezone kada su na njenom kraju gledali u leđa prvaku, minhenskom Bayernu.

Ekipa koja je aktuelni Bundesligaški doprvak dovela je tokom ovog ljeta u svoje redove legendu madridskog Reala - Raula, što je bila svojevrsna senzacija. Ne možda zbog Raulove kvalitete, koja je logično u padu zbog njegovih godina, ali time je sastav iz Gelsenkirchena dobio plus više na putu izgradnje atraktivne ekipe.

Nova vijest koja se pojavljuje u svjetskim medijima definitvno bi još pojačala takav dojam o Schalkeu. Naime, spominje se da bi mogli realizirati senzacionalni transfer, a to je dovođenje brazilske zvijezde Robinha.

Taj Brazilac je pod ugovornom obvezom s Manchester Cityjem (još dvije sezone), no njegova je prva želja ostanak u Santosu, gdje je bio prošle sezone, igrajući na posudbi.

No, u Manchester Cityju su bili jasni: Robinho može biti na prodaju, ali budući kupac mora iskeširati 25 miliona engleskih funti odštete. Ne dogodi li se to do 31. augusta Robinho će ostati u Manchesteru. Klub, inače, odbija nastavak posudbenih mogućnosti.

Međutim, Robinho ne želi ostati u Manchester Cityju. Klub je, pak, spreman imati ovog istinskog nogometnog majstora čak i na klupi, pa je svaka opcija odlaska itekako zadovoljavajuća za obje strane.

Pitanje je samo misli li Schalke ozbiljno, ima li spomenuti novac i želi li ga potrošiti na Robinha.