Nogomet
0

Schalke i Hoffenheim podijelili bodove, solidni nastupi Kolašinca i Bičakčića

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Schalke i Hoffenheim podijelili su bodove u utakmici 22. kola Bundeslige odigravši 1:1.

Daleko sadržajnije bilo je prvo poluvrijeme ove utakmice. Meč je otvorila velika prilika za goste kada je golman Schalkea Fahrmann refleksnom odbranom spriječio pokušaj Amirija.

Kazna je stigla već u narednom napadu. Schopf se našao sam nakon asistencije Burgstallera i zatresao mrežu pored nemoćnog Baumanna.

Hoffenheim je potom krenuo žestoko ka golu domaćina. Prvo je dobru priliku propustio Zuber, a onda je Fahrmann odbranio udarac bh. reprezentativca Ermina Bičakčića.

Sjajni Fahrmann četiri minute kasnije veličanstvenom odbranom zaustavio je udarac Demirbaya pa se na odmor nezasluženo otišlo sa vodstvom Schalkea.

U nastavku utakmice ništa specijalno nije se događalo sve do 79. minute. Zuber je poslao savršeno dugu loptu, koju je pratio Rudy te glavom iz blizine napokon savladao Fahrmanna i postavio konačni rezultat od 1:1.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac u dresu Schalkea igrao je do 82. minuti, dok je ranije pomenuti Bičakčić zamijenjen pola sata prije kraja meča.

Schalke je s ovim bodom prestigao Augsburg i sada je na 12. mjestu, a Hoffenheim je ostao četvrtoplasirana ekipa Bundeslige.