Icardi pozvan
36

Scaloni o nepozivanju Messija: Otvoreno smo pričali, ne znam šta budućnost nosi

Klix.ba
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Privremeni selektor reprezentacije Argentine Lionel Scaloni nije pozvao Lionela Messija za prijateljske utakmice protiv Gvatamale i Kolumbije, a rekao je da ne zna da li će jedan od najboljih igrača svijeta u budućnosti igrati za Gaučose.

Messi je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji doživio još jedno veliko razočaranje s obzirom na to da je Argentina u osmini finala poražena od svjetskog prvaka Francuske, a već na prvim prijateljskim utakmicama nakon Mundijala napadač Barcelone nije dobio poziv.

"Razgovarao sam s njim i nakon tog razgovora nije dobio poziv u reprezentaciju. Iskreno, nismo razgovarali šta će biti u budućnosti i za sada je to nepoznanica", kazao je novi selektor Argentine.

Scaloni je rekao da je Messi izuzetno bitan za reprezentaciju, ali da ne može pričati o tome da li će i u budućnosti igrati za Argentinu.

"Svi znamo šta Messi predstavlja za nas, a vidjet ćemo šta će se dogoditi. Imam dobar odnos s njim, otvoreno smo razgovarali i nakon svega, on nije dobio poziv u reprezentaciju. Kao što sam rekao, još uvijek ne možemo pričati da li će igrati u budućnosti", kazao je Scaloni.

Prva zvijezda ekipe bit će Mauro Icardi koji je vraćen u reprezentaciju, dok na spisku nisu Sergio Aguero i Gonzalo Higuain.

Uz Icardija, Scaloni je od napadača pozvao i Maurovog saigrača iz Intera Lautara Martineza, te sina svog nekadašnjeg saigrača Diega Simeonea - Giovannija. Na spisku su i Paulo Dybala i Cristian Pavon koji su igrali na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te Angel Correa.