Klix studio s Emelom
203

Savo Milošević za Klix.ba: Ne treba nam euforija uoči baraža, nego mir i vjera u reprezentaciju

H. H.
Gost Klix Studija s Emelom Burdžović bio je Savo Milošević. Selektor nogometne reprezentacije BiH govorio je o "operaciji baraž" koja Zmajeve očekuje krajem marta, ali i o drugim aktuelnim temama vezanim za bh. nogomet, kao i onim van terena.

Milošević će sutra objaviti spisak reprezentativca za predstojeću utakmicu 21. marta protiv Ukrajine, a za Klix.ba otkrio je da neće biti prevelikih iznenađenja.

"Mislim da neće biti velikih iznenađenja, možda poneko. Ahmedhodžić se vraća i to je jako bitna stvar. Jako sam sretan i zadovoljan što se to uspjelo srediti. On je momak koji tu treba biti duži niz godina", kazao je Milošević.

Milošević je naglasio da su četiri dana okupljanja malo da se nešto suštinski promijeni, ali da je bitno da se taktičke zamisli sprovedu kroz treninge.

Reprezentativce je već upoznao s planom igre, a ostaje da se iskoristi i psihološki momenat, s obzirom da su naši igrači maksimalno motivisani.

Selektor Zmajeva je mišljenja da autoritet ne treba graditi metodama diktatora i da je do sada pokušao povjerenjem pridobiti igrače.

"Domaći teren je prednost, a postoje stvari koje ćemo iskoristiti kao prevagu. Detalje ne mogu otkrivati, a svakako je da je bitna stvar što možemo računati na nekoliko iskusnih igrača. Ne treba nam euforija, nego mir i svi trebaju da počnu vjerovati u ovaj tim", mišljenja je selektor.

Ipak, postoji i mogućnost da ne ostvarimo cilj, a u tom slučaju svjestan je svoje odgovornosti.

"Ukoliko ne uspijemo, ja sam krivac. Da li ću ostati i nakon toga? To ne zavisi samo od mene, a ni od Saveza. Ipak, tu priču ćemo ostaviti za drugu priliku."

Milošević je govorio i o svojim kafanskim i pozorišnim nastupima, kao i društveno-političkoj situaciji u BiH i regionu.

"Historiju dobro znam i ovdje je svega bilo. Nažalost, to je tako i moramo da se pomirimo s tim. Od politike sam digao ruke u potpunosti i shvatio sam kakav je to blagoslov. Političari prave probleme, a narod je taj koji ispašta", tvrdi Milošević.

Još kao nogometaš plijenio je pažnju pripadnica ljepšeg spola, a i sada kada je zagazio u šestu deceniju života (50) njegova popularnost ne jenjava.

"Više vjerujem pričama ljudi da sada ulazim u najbolje godine. Ukoliko ljepotu ne prati inteligencija, onda ljepota ostaje samo ljepota", kaže Milošević.

Selektor Zmajeva je prokomentarisao i sarajevski derbi, podsjetivši šta je rekao nakon derbija na Koševu, govorio je o odnosu s predsjednikom Nogometnog saveza BiH Vicom Zeljkovićem, a u rubrici "ili - ili" birao je između ponuđenih pojmova.

Kompletan razgovor sa selektorom Miloševićem možete pogledati u video prilogu.