Najavio duel s Ukrajinom
94

Savo Milošević pred baraž ima jednu želju: Jedva čekam da ga sretnem

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević je nakon današnjeg žrijeba baraža za odlazak na Euro istakao da je Ukrajina jedna od najkvalitetnijih selekcija koje smo mogli dobiti.

U razgovoru za zvaničnu stranicu ukrajinskog Saveza je istakao da će atmosfera biti uzavrela te da ćemo mi to probati iskoristiti kao našu prednost.

"Ukrajina je jedna od najkvalitetnijih reprezentacija koje smo mogli dobiti, lično sam upoznao mnogo ukrajinskih nogometaša i znam o čemu govorim. Naša je predsnot što ćemo igrati na svom terenu, ali vidjećemo šta će biti od svega. Ove utakmice su uvijek teške, nema ovdje favorita jer se sve može desiti u jednoj utakmici. Nadamo se da će svi igrači biti zdravi u martu, a to isto želim i ukrajinskom timu. Također, želim sve najbolje ukrajinskim ljudima", rekao je Milošević te dodao:

"U BiH su svi ludi za nogometom, on je veoma popularan sport u državi, a reprezentacija je izuzetno bitna za ljude. Utakmica će se igrati pred punim stadionom i uzavrelom atmosferom što ćemo pokušati iskoristiti protiv vašeg tima, ali to će biti teška i izjednačena utakmica. Možda Ukrajinci imaju malo više šanse, ali ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i da idemo dalje".

Naš selektor ima posebnu želju pred početak martovskih utakmica, a to je da upozna selektora Ukrajine Serhija Rebrova.

"Također, jedva čekam da sretnem Serhija Rebrova koga nisam vidio dugo vremena. Pratio sam njegovu karijeru, znam da je ranije radio u UAE, želim mu sve najbolje osim u utakmici protiv nas", završio je naš selektor.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Ukrajina se igra 21. marta 2024. godine u našoj domovini, a eventualno finale je pet dana kasnije.