Drama u studiju
3

Savićević se posvađao sa protivnikom u emisiji uživo: Tebe niko ne zna, potraži se na Wikipediji

E. K.
Dejan Savićević  (Foto: Screenshot)
Dejan Savićević (Foto: Screenshot)
Legendarni crnogorski nogometaš Dejan Savićević je već 20 godina predsjednik FS Crne Gore, a jedan od onih koji je ukazivao na probleme u tamošnjem nogometu je bivši igrač Partizana Dejan Džaja Peković.

Njih dvojica su se suočili u emisiji uživo, a "Genije" je u jednom trenutku doveo u pitanje kredibilitet Pekovića te ga natjerao da priča o svojoj karijeri.

Petković je između ostalog igrao za Budućnost, Partizan, Standard Liege, meksičku Pueblu i kiparski Apolon iz Limassola.

"Emisija je postala, da ne kažem šta...", rekao je Savićević.

"Ne možemo da izađemo na ulicu od ljudi".

"Pa, ko tebe zna Džaja? Ko te zaustavlja? Mene ne zaustavljaju ljudi, gdje te iko zaustavlja?"

"Pa, zašto bi te zaustavljali?", odgovorio mu je Peković.

"Isto što i tebe da pitaju, što je ovo? Pitaju me nekad za neku utakmicu i za nešto".

"Ko ti je mama, ko ti je tata, đed ti je bio general neki, kakve to ima veze. Da ja pričam o svome ocu? Ti treba da pričaš o sebi Džaja".

"Ja ću da pričam o sebi", uzvratio je Peković.

"O čemu ćeš da pričaš o sebi? O čemu? O tome kad si bio igrač? Zovne svoga igrača u emisiju pa ga Radević pita - koju si poziciju za reprezentaciju igrao? Pusti to".

"Dejane, to je spinovanje ako ćeš tako da gledaš. Ti braniš ljude od mene sportiste, koji nemam mrlju u karijeri".

Savićević je potom spomenuo Mojaša Radonjića koji je bio selektor mlade reprezentacije Crne Gore u periodu od 2014. do 2018. godine.

Savićević: A zašto je Mojaš nesportista? Znaš što je Mojaš za tebe u svakom smislu? Znaš kakav je u nogometnom smislu? A gdje je Mojaš igrao?

Džaja: Evo, kazat ću ti. Za Lovćen, Sutjesku, Budućnost.

Nakon toga je Savićević, inače ključni igrač prilikom osvajanja evropskih naslova Crvene zvezde i Milana pokušao diskreditirati protivnika.

Savićević: Mojaš je institucija za tebe, Džaja, tebe ne zna niko. Džaja, da nema ove emisije, niko te ne bi poznavao. Gdje si igrao? Potraži se na Wikipediji.

Džaja: Ja sam igrao od 11. godine i sa 23 sam davao golove Barceloni. Poslije toga sam dobio kamen u bubregu i morao sam pauzirati. Igrao sam u Partizanu, Belgiji, Meksiku. Jesu svi ti ljudi ludi što su me plaćali toliko? Imao sam milionske ugovore.

Savićević: Milionski ugovori? Ne vjerujem baš...

Džaja: Ma, ti nemaš pojma!

Savićević je i dalje na čelu Saveza i pokušat će odvesti reprezentaciju Crne Gore na prvo veliko takmičenje i to sa Robertom Prosinečkim na klupi selekcije.