Jedna od opcija
29

Savićević potvrdio: Hadžibegić je jedan od ozbiljnijih kandidata za selektora Crne Gore

K. H.
Faruk Hadžibegić (Foto: D. S./Klix.ba)
Faruk Hadžibegić (Foto: D. S./Klix.ba)
Bh. stručnjak Faruk Hadžibegić jedan je od kandidata za novog selektora Crne Gore, potvrdio je predsjednik Nogometnog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

On je u izjavi za Al Jazeeru istakao da je Hadžibegić jedan od kandidata za selektora Crne Gore, ali da u tom izboru nije jedini te da bi i neki stranac mogao doći na klupu ove reprezentacije.

"Hadžibegić je jedan od ozbiljnijih kandidata. Moram biti iskren i kazati da nije samo on u opticaju, nego još nekoliko trenera koji su slobodni. Crnoj Gori treba dokazan stručnjak koji nema jezičku barijeru u komunikaciji s igračima. Ja bih iskreno volio da dođe i neki stranac, ali pod uslovom da zna naš jezik", kazao je Savićević.

Faruk Hadžibegić je u karijeri radio za Sochaux, Real Betis, Troyes, Gaziantepspor, Diyarbakırspor, Denizlispor, Chamois Niortais, Dijon, Bastiju, Arles-Avignon, Valenciennes i Red Star, a bio je i selektor reprezentacije BiH 1999. godine.

Što se tiče igračkih dana, Hadžibegić je bio igrač Sarajeva, Betisa, Sochauxa i Toulousea, a igrao je i za reprezentaciju Jugoslavije.