Teška odluka
8

Savićević objasnio smjenu Hadžibegića: Čuli smo se, razgovori te vrste nisu prijatni

H. H.
Dejan Savićević i Faruk Hadžibegić (Foto: Vijesti.me)
Dejan Savićević i Faruk Hadžibegić (Foto: Vijesti.me)
Faruk Hadžibegić u novoj godini neće s klupe predvoditi selekciju Crne Gore, a razloge smjene u razgovoru za Arena Sport pokušao je objasniti predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

Bosanskohercegovačkom stručnjaku istekao je ugovor, a odlučeno je da saradnja neće biti nastavljena. Izvršni odbor FSCG imenovao je Miodraga Radulovića za novog selektora Hrabrih sokolova.

Ova vijest je bila pomalo iznenađujuća imajući u vidu da je Crna Gora uspjela ostvariti cilj - plasman u B Ligu nacija, ali navodno čelnici saveza nisu bili zadovoljni zbog neuvjerljivih igara.

"Neko je očekivao, a neko nije. Ljudi koji su sa strane gledali vjerovatno nisu očekivali da ćemo donijeti ovakvu odluku nakon posljednjih rezultata. Odlučili smo se iz tog razloga što smo za ovih godinu i po očekivali da ćemo vidjeti nešto više. Nisam htio javno da govorim prije početka Lige nacija, ali sam vjerovao da ćemo biti prvi, da smo bolji od ostalih i pored svih nedaća koje smo imali. Ne toliko dominantno, ali na kraju smo završili ispred konkurenata. Neko kaže da je dobro, neko kaže da je bolje da smo ostali drugi, da smo i dalje u C Ligi nacija. Možda u nekoj budućnosti to jeste tako, ali šta da nismo bili prvi? Što bi rekla fudbalska javnost, čitava sportska javnost, što bi mediji pisali? Uvijek kada se uđe u neko takmičenje mora da se stremi ka tome da pobijediš i da daš svoj maksimum. Mislim da je to vjerovatno svima jasno. Odlučili smo se za promjenu. Vjerujem da smo donijeli ispravnu odluku", rekao je Savićević koji se osvrnuo na Hadžibegićev komentar da je za odluku saveza saznao iz medija.

"Radulović je izabran u ponedjeljak, a s Farukom sam se čuo dan poslije. Vjerujte, razgovori takve vrste nisu prijatni. Svako ima svoje mišljenje, a kada se donesu odluke o smjeni, mislim da je bolje da se prespava i da se hladnije glave razgovara s jedne i druge strane. Razgovarali smo, objasnio sam mu razloge zašto ga nisam zvao. Nismo za proteklih godinu i po imali nijednu grku riječ. Štaviše – imali smo dobru saradnju, bio je korektan, nije imao nekih zahtjeva. I savez je prema njemu bio korektan i bilo bi mi žao da ode ljut. Želim mu svu sreću u daljnjoj karijeri", naglasio je Savićević.

Hadžibegić je na klupi Crne Gore bio od 1. septembra 2019. godine, a u 14 mečeva ostvario je skor od šest pobjeda te po četiri remija i poraza.