Fotografija za vječnost
2.1k

Saudijski heroji se nakon najveće pobjede u historiji fotografisali sa istinskom legendom

H. H.
Del Piero i reprezentativci Saudijske Arabije (Foto: Instagram)
Del Piero i reprezentativci Saudijske Arabije (Foto: Instagram)
Osvajač Svjetskog prvenstva Alessandro Del Piero objavio je fotografiju sa reprezentacijom Saudijske Arabije nakon što je azijska selekcija napravila senzaciju pobjedom protiv Argentine 2:1.
Italijanska legenda čestitala je Saudijcima na historijskom trijumfu objavljivanjem zajedničke fotografije na Instagramu, a reprezentativci Saudijske Arabije sa osmijehom su dočekali jednog od najboljih italijanskih nogometaša svih vremena, koji je 2006. godine u dresu Azzurra osvojio Mundijal.

Poznat kao veoma skorman i prizeman, Del Piero je odavši priznanje Saudijcima na ovaj način potvrdio da je istinska sportska veličina.

Saudijci su priredili veliku senzaciju savladavši nakon preokreta jednu od najboljih svjetskih selekcija i favorita za naslov.

Argentinci su poveli preko Messija iz penala u prvom poluvremenu, a u drugom poluvremenu Saudijci su napravili veliki preokret za samo četiri minute. U 49. minuti Al-Shehri je pobjegao odbrambenom igraču Argentine Romeru i sa sedam metara poslao loptu pored golmana Emiliana Martineza, dok je četiri minute kasnije Al Dawsari eurogolom donio preokret i pobjedu.

Legendarni italijanski nogometaš Alessandro Del Piero posljednjih godina živi u Los Angelesu nakon okončanja karijere 2014. godine, a još uvijek uživa veliku popularnost među ljubiteljima nogometa, te u posljednje vrijeme radi kao stručni komentator.

Svakako, najveći trag je ostavio u Juventusu za koji je igrao između 1993. i 2012. godine, postavši rekorder po broju nastupa i najbolji strijelac u historiji kluba.

Karijeru je počeo u Padovi, a nastupao je još za australski Sydney i indijski Delhi Dynamos.