Alarmi pred Euro
22

Saudijci vijestima razveselili sve u Srbiji, otkrili su kakvo je stanje Mitrovića

D. P.
Mitrović nije mogao hodati nakon povrede (Foto: Screenshot)
Mitrović nije mogao hodati nakon povrede (Foto: Screenshot)
Najbolji strijelac u historiji reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović ipak će biti spreman za nastup na Evropskom prvenstvu, saopćio je njegov klub Al Hilal.

Mitrović je doživio povredu zadnje lože u utakmici svog Al Hilala protiv Al Shababa u kojoj je postigao dva gola. Činilo se da je stvar veoma ozbiljna jer je iskusni napadač sam zaustavio napad, uhvatio se za zadnju ložu i onda na rubu suza izveden s terena.

Prve prognoze nisu bile dobre za reprezentaciju Srbije. Da se ispostavilo da Mitrović mora na operaciju, propustio bi Evropsko prvenstvo koje počinje za nešto više od dva mjeseca.

Međutim, Al Hilal je sada objavio zvanično saopćenje o povredi Mitrovića i njegovom stanju nakon što su odrađeni svi testovi u klupskoj bolnici.

Mitrović će odsustvovati oko mjesec i po dana, a dijagnosticirana mu je povreda mišića tetive. Umjesto operacije, morat će na program liječenja i rehabilitaciju.

Reprezentacija Srbije okupit će se za dva mjeseca, tako da će Mitrović najvjerovatnije biti spreman za okupljanje. Ipak, za selektora Dragana Stojkovića Piksija važno je i u kakvom će stanju napadač doći na okupljanje nakon mjesec i po pauze.

Srbija će okupljanje za Evropsko prvenstvo početi za tačno dva mjeseca, kada su na rasporedu prijateljske utakmice protiv Austrije i Švedske, a onda 16. juna otvaraju smotru najboljih selekcija Evrope duelom protiv Engleske. Ne treba ni naglašavati koliki bi hendikep bilo odsustvo Mitrovića jer se radi o najvažnijem igraču i najboljem strijelcu u historiji reprezentacije.