Mogao bi napustiti Real
20

Saudijci su Modriću ovog ljeta nudili 200 miliona eura, a evo koliko mu sada nude

E. B.
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić je ovog ljeta imao unosnu ponudu iz Saudijske Arabije, no odlučio je produžiti saradnju s Real Madridom na jednu sezonu. No, bogati Saudijci još uvijek nisu odustali od sjajnog Hrvata i spremaju mu novu ponudu već ove zime.

Turski novinar Ekrem Konur tvrdi da bi kapiten Hrvatske mogao dobiti novu ponudu iz Saudijske Arabije, no ne toliko izdašnu kao ljetos.

Naime, prije samo nekoliko mjeseci Modrić je odbio čak 200 miliona eura za trogodišnji ugovor od Al-Ahlija, a sada bi mogao dobiti ponudu u iznosu od "samo" 15 miliona eura godišnje.

Modrić, iako ne igra redovno, pokazuje i dalje da je među najboljim veznjacima svijeta, no s obzirom da Carlo Ancelotti u veznom redu ima igrače poput Eduarda Camavinge, Aureliena Tchouamenija, Federica Valverdea, Judea Bellinghama... jasno je da Modrić neće dobiti previše minuta u nastavku sezone, te bi njegov odlazak u januaru mogao biti i ostvaren.

"Ovo nije vrijeme za razgovor o tome. Živim u sadašnjosti, fokusiran sam na ono što se sada događa, a vidjet ćemo šta će biti u budućnosti", rekao je Modrić o glasinama o transferu.