|

Sastav nositelja nije kazna Francuskoj!

Sastav nositelja nije kazna Francuskoj!
0
T
Totalsport
2.12.2009. u 17:13
2
komentara
0

dijeljenja
Sastav nositelja nije kazna Francuskoj! Foto: AP
Glavni sekretar Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Jerome Valcke tvrdi da Francuska nije kažnjena zbog ''Henryjevog rukometa'' činjenicom da nije uvrštena u prvu jakosnu skupinu nositelja za ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo.
Na iznenađenje mnogih, francuska reprezentacija nije uvrštena među prvih osam nositelja za ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici sljedeće godine, koji će biti održan u petak.

Činjenica da je Francuska tek u drugom bubnju nije kažnjavanje ''tricolora'' zbog neregularnog pogotka koji su postigli u uzvratnoj dokvalifikacijskoj utakmici za SP protiv Irske na Stade de Franceu, nakon igranja rukom Thierryja Henryja. Tako tvrdi Jerome Valcke.

- U prošlosti smo sastav nositelja postavljali kombinacijom plasmana na našoj rang ljestvici i rezultata na prethodnim izdanjima Svjetskih prvenstava. Ovoga puta smo smatrali da je renking u listopadu najmjerodavnija stavka u određivanju nositelja. Da smo koristili plasman na rang ljestvici u studenome, tada bi u prednost gurnuli reprezentacije koje su bile uspješne u dokvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, jer su imale više odigranih utakmica od onih koje nisu igrale play-off, a to bi bilo nepravedno - objasnio je Valcke.

Da je FIFA kao kriterij za određivanje nositelja koristila rang-ljestvicu u novembru, Francuska i Portugal bili bi uvršteni u prvu jakosnu skupinu nositelja, a u njoj se ne bi našlo mjesta za Argentinu i Englesku.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...