Nogomet
0

Sastanak predsjednika FIFA i UEFA

FENA
Predsjednik FIFA Sep Blater danas se prvi put zvanično sastao sa novoizabranim predsjednikom UEFA Michelom Platinijem, koji je prošlog mjeseca izabran na tu funkciju.

U zajedničkom saopštenju navodi se da su teme razgovora bile problemi sa agentima nogometaša, osiguranje za klubove koji puštaju igrače da igraju za reprezentacije, a bilo je priče i o kalendaru međunarodnih utakmica.

Pojavio se problem sa rasporedom u decembru 2007. godine jer se tada poklapaju utakmice Svjetskog klupskog prvenstva sa utakmicama posljednjeg kola prve faze Lige prvaka. Iznijeta su dva prijedloga, a detalji nisu saopšteni.

Što se dugoročnih planova tiče, FIFA i UEFA dogovorili su se da formiraju zajedničku komisiju koja bi trebalo da uskladi kalendare utakmica do 2014. godine.

Blater i Platini, koji su se međusobno podržavali u izbornim kampanjama, takođe su razgovarali i o jedinstvenom viđenju FIFA i UEFA o budućnosti nogometa.

„FIFA bez direktne saradnje UEFA ne može da primijeni svoju sportsku politiku, možda nemamo iste ideje, ali pristup će nam uvek biti isti“, rekao je Blater.

Platini je, sa druge strane, rekao da bi dvije organizacije trebalo da rade zajedno na promociji pravih vrijednosti nogometa.