Nogomet
162

Saša Papac za Klix.ba: Našoj reprezentaciji nedostaje Zvjezdan Misimović

Piše: A. M.
Saša Papac (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Saša Papac (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
I danas je Mostarac Saša Papac veliki ljubimac armije bosanskohercegovačkih navijača. Fudbaler koji je reprezentaciji kao igrač dao mnogo i jedini principijelni Zmaj koji nikada nije pogazio svoju riječ danas je samo veliki navijač Zmajeva.

Putovao je u Cardiff kako bi podržao nekadašnje saigrače.

"Išao sam sa prijateljima iz Mostara. Igra je po meni bila solidna. Smatram da smo bili bliže pobjedi. Pokazali smo dosta bolju formu u odnosu na utakmicu protiv Kipra. Protiv Belgije je bilo bolje nego u Cardiffu. Raduje da smo iz utakmice u utakmicu sve bolji, iako nas rezultati ne prate”, kaže Papac u izjavi za Klix.ba.

Pogled na tabelu nije baš ohrabrujući, ali predaje nama.

"Već dosta zaostajemo, ali smo ruku na srce imali težak raspored na startu kvalifikacija. Objektivno smo igrački slabiji u odnosu na prošle kvalifikacije. Veliki nedostatak u odnosu na prethodne cikluse je izostanak Zvjezdana Misimovića. Ne vidim nekoga ko može biti dostojna zamjena za njega. Da me neko pogrešno ne shvati, Miralema Pjanića i Zvjezdana ja ne smatram istim tipovima igrača. Sjetite se Zvjezdanovog učinka u prošlim kvalifikacijama, pogledajte broj njegovih pogodaka i asistencija i bit će vam jasno o čemu govorim", dodaje naš sagovornik.

Sa zanimanjem prati dešavanja u Glasgow Rangersu, klubu kojemu je kroz igračku karijeru dao najviše.

"Pratim Glasgow Rangers, a nedavno sam putovao u Škotsku kako bi jedan meč uživo pogledao. Do sad su bez problema prelazili u veće rangove takmičenja, dok će ovog puta biti nešto teže. Jedna stepenica ih dijeli od Premiershipa Škotske, ali su Hibernian i Hearts neugodni rivali. Hearts im već bježi šest bodova, i do kraja će im sigurno biti teško", smatra Saša.

Nije pretjerano zainteresovan za domaće prvenstvo u kojemu su simpatije na strani Širokog Brijega.

"Premijer ligu slabo pratim. Rijetko odem na neku utakmicu, najčešće domaće utakmice gledam na televiziji", govori Saša.

Navijači Bosne i Hercegovine rado bi Papca vidjeli u nekoj ulozi u Nogometnom savezu BiH, ali Mostarac sebe u nekom poslu u bližoj budućnosti još uvijek ne vidi.

"Nemam krupne planove za skoriju budućnost. O nekom poslu u fudbalu trenutno ne razmišljam. Za neku dalju budućnost, o tom po tom", kazao je na kraju razgovora Papac.