Nogomet
13

Saša Balić, defanzivac Sarajeva za Klix.ba: Protiv Mladosti idemo na pobjedu

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Saša Balić, crnogorski reprezentativac i defanzivac FK Sarajevo opravdao je povjerenje struke i navijača u prva četiri kola Premijer lige BiH. Ustalio se na stoperskoj poziciji, a odličan je u zračnim dvobojima. Za naš portal analizirao je učinak tima sa Koševa u dosadašnjem dijelu prvenstva.

"Imali smo težak raspored i skupili smo 8 od mogućih 12 bodova. U prva tri kola igrali smo tri derbija. Čelik je u malo težoj situaciji, ali je to svakako derbi utakmica zbog tradicije. Premda smo mogli pobijediti na Bilinom Polju. Zadovoljan sam bodovnim saldom. Ako pobijedimo Mladost ulazak u sezonu bit će itekako uspješan", kazao je Klix.ba Balić.

U gradu na Miljacki boravi od juna. Kako kaže dojmovi za grad i klub su odlični.

"Sarajevo ima ambicije da napreduje iz godine u godinu. Nadam se da će klub konstantno rasti, a da ćemo mi igrači vratiti taj šampionski pehar u klupske vitrine. Tim sa Koševa zaslužuje više trofeja nego što ih ima od kada se igra bh. liga", kazao je naš sagovornik.

Napominje kako, sagledavajući dosadašnji učinak, može biti zadovoljan svojom formom.

"Tri utakmice igrao sam stopera, ali sam protiv Krupe zauzeo poziciju lijevog beka jer se Bekić povrijedio. Zadovoljan sam svojim učinkom s obzirom da sam prije dolaska na Koševo imao pauzu dva ili tri mjeseca. Mislim da sam dobro otvorio sezonu. No, moram još više raditi kako bih dokazao da sam zaista pojačanje. Nadam se da će sve biti bolje kako vrijeme bude odmicalo", tvrdi Balić.

Koševski tim u 5. kolu Premijer lige u subotu gostuje ekipi Mladost Doboj Kakanj. Stoper Bordo tima vjeruje kako će zajedno sa saigračima osvojiti kompletan plijen.

"Igrači koji su imali problema sa povredama i sa virozom, vratili su se u tim. Vjerujem kako ćemo protiv Mladosti izgledati mnogo bolje na terenu u odnosu na meč sa Krupom. Sarajevo uvijek ide na pobjedu, tako će biti i na gostovanju protiv Mladosti. Nadam se da ćemo uz dobru igru osvojiti tri boda", podvlači Saša.

Balić je rođen 29. januara 1990. godine u Kotoru, a u svojoj karijeri prije Sarajeva nastupao je za Metalurg i Kryvbas u Ukrajini, OFK Beograd, crnogorski OFK Grbalj, Inter Zaprešić iz Hrvatske i rumunski ASA Targu Mures. Za "A" reprezentaciju Crne Gore je sakupio dvanaest nastupa. Nakon partija u bordo dresu nada se da će se vratiti u nacionalni tim.

"Posljednje tri godine konstantno sam bio član reprezentacije. Imao sam povredu u februaru i zbog toga nisam bio na spisku na posljednjim okupljanjima. Sada igram u velikom klubu, vjerujem da selektor sve prati. Kako mene tako i ostale potencijalne kandidate među kojima je i moj saigrač Marko Ćetković. Nadam se pozivu, očekujem ga. Vidjet ćemo hoće li doći u narednih sedam ili osam dana", zaključio je Balić.